Stjernesmell på Celebration VIII

Stjernesmell på Celebration VIII

Celebration VIII har gått av stabelen, og Star Wars Norge er selvsagt på plass i Florida, USA. Første dag ble en stjernegalla uten sidestykke.  Her kan tydeligvis alt skje.

 

Festen har startet. Nok en gang arrangerer Lucasfilm og Disney Star Wars-messen: Celebration. I fjor sommer var åstedet London. Denne gangen finner begivenheten sted på den andre siden av dammen, i det enorme Orange County Convention Center (OCCC), i Orlando. Billettene er revet bort for lenge siden. Dette er tredje gang Celebration arrangeres her, sist var i 2012.

Det er ventet at titusenvis av fans fra hele verden kommer til å besøke den fire dager lange messen. Her kan man boltre seg i et nærmest grenseløst utvalg av alt som har med Star Wars å gjøre: Kjendis, roboter, utstillinger, cosplay, samleobjekter, butikker som selge Star Wars-stasj, konkurranser, modellbygging, Lego, dataspill, bøker og tegneserier for å nevne noe. Men det er nok kanskje de mange panelene med Star Wars-skaperne og stjernene det er knyttet mest spenning til. Hva har Lucasfilm på lur? Denne gangen overgikk de seg selv.

LES OGSÅ: Høydepunktene fra Celebration Europe

 «The Maker» på overraskelsesbesøk

George Lucas hylles av fansen. Skaperen skal tale. (Foto: Lucasfilm)

Fra første stund sto stemningen i taket, da selveste «onkel» George Lucas kom på overraskende besøk under et spesialpanel som hedret at det er 40 år siden den første Star Wars-filmen. I et åpenhjertig intervju med Warwick Davis (som blant annet spiller ewoken Wicket), sa Lucas at selv om det er fantastisk at Star Wars tiltrekker seg fans i alle aldre, er det alltid en spesiell gruppe som han vil se på som sitt hovedpublikum.

– Jeg vet at de ikke liker at jeg sier dette, men da jeg laget Star Wars i 1977 var det barn og ungdom i 12-års alderen jeg hadde i tankene. Og fremdeles er det sånn for meg. De som står ved startstreken av livets reise inn i den voksne verden. Når jeg møter barn og ser øynene deres, og hvor mye Star Wars betyr for dem, tenker jeg at det er derfor jeg har gjort alt dette. Voksne og kritikere har sagt mye slemt, men det er barnas meninger jeg bryr meg om, sa Lucas.

Prequels-gjengen

Hayden Christensen er tilbake for første gang siden 2005. (Foto: Lucasfilm).

I løpet av panelet fikk programleder Davis også besøk av Lucasfilm-president Kathleen Kennedy,  Clone Wars/Rebels-skaper Dave Filoni, skuespillerne Ian McDiarmid (Keiser Palpatine) og Hayden Christensen (Anakin Skywalker). Sistnevnte fikk spesielt mye applaus da han entret scenen. Christensen har ikke deltatt på Celebration siden tidlig på 2000-tallet.

– Det er utrolig gøy å være tilbake. Star Wars har betydd enormt mye for meg, sa Christensen.

I tillegg til dem som var i Orlando, deltok også flere Star Wars-stjerner via videolink. Blant dem Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) og Samuel Jackson (Mace Windu). Og Jackson hadde en klar beskjed til Kathleen Kennedy og Lucasfilm.

– Jeg er klar til å spille Mace igjen. Ryktene vil ha det til at han ikke er dø. Dere vet det, så la det skje, sa actionstjernen bestemt.

 

Harrison Ford!

Men så kom kanskje kveldens aller største overraskelse. Harrison Ford (Han Solo), i egen person, åpenbarte seg plutselig foran fansen. Ford har aldri deltatt på Celebration tidligere. Folk var fra seg av begeistring.

(Saken fortsetter under bildet).

Mark, Harrison og George. Tre storheter på samme scene. (Foto: Lucasfilm).

– Kjære George, tusen takk for at jeg er filmstjerne og ikke lenger jobber som snekker, sa Ford og fleipet med forholdet mellom ham og Lucas.

– Jeg ga deg rollen fordi du kunne fly, sa Lucas.

– Fly, ja. Lande, nei, svarte Ford og siterte en av replikkene sine fra Indiana Jones-filmene. (Og med klar referanse til flere rapporterte feillandinger som pilot i virkelighetens verden).

Hyllet Carrie Fisher

Carrie Fishers datter, Billie Lourd hadde også tatt turen til Orlando. Og hun la ikke skjul på at støtte fra fansen har betydd mye for henne etter morens bortgang.

– Jeg er så utrolig takknemlig for alt, sa Lourd, og snakket varmt om forholdet mellom henne og Fisher.

LES OGSÅ: Sånn vil vi huske Carrie Fisher

Hele seansen ble avsluttet med en «live performance» av musikkstykket Leia’s Theme. Dirigent? John Williams, selvsagt. Selv han hadde kommet seg til Celebration denne gangen. «The greatest composer in the universe», som Lucas karakteriserte ham. I tillegg fikk fansen høre Star Wars Main Theme og The Imperial March.

Alt i alt ble dette et av de mest minneverdige og viktigste panelene i arrangementets historie. Og Celebration er bare såvidt i gang. Det er bare å fortsette å glede seg.

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.