Da jeg kysset en Star Wars-kjendis

Da jeg kysset en Star Wars-kjendis
Slider_Kysset

Ashley Eckstein er stemmen bak Ashoka Tano, Anakin Skywalkers padawan. (Foto: Her universe).

Det skjedde plutselig under Star Wars Celebration Europe 2 messen, i Essen i 2014, i Tyskland. Jenta het Ashley Eckstein, den dumme nordmannen var meg.

Ashley Eckstein er først og fremst kjent som stemmen bak den animerte Clone Wars-karakteren Ahsoka Tano, og eier av Her Universe, som har spesialisert seg på å selge Star Wars-effekter til kvinner. Hun er gift med David Eckstein, skuespiller og amerikansk fotball-legende. Jeg, for min del, er gift med verdens peneste og kuleste jente, er utdannet journalist, og trodde jeg hadde lært meg hvordan jeg profesjonelt skulle forholde meg til kjendiser, store eller små. Det hadde jeg tydeligvis ikke.

For å ta tak i det med en gang: Nei, vi var ikke fulle, det var ikke noe romantisk, og vi har overhodet ingen felles vennekrets, eller et vennskap på noen måte. Så hvordan havnet vi da i denne situasjonen?

To av tre hovedinteresser

Jeg har tre hovedinteresser: En av dem er å reise og en av dem er Star Wars (den tredje interessen er ikke relevant for denne historien, så den holder jeg meg for meg selv). Da jeg fikk vite at Star Wars Celebration Europe 2 skulle avholdes i Tyskland, var jeg raskt ute med å skaffe meg en såkalt ”VIP-billett”, noe som gir deg en del fordeler og friheter folk med normale billetter ikke har tilgang til. Blant disse fordelene er en dag tidligere tilgang til det som kalles ”The Celebration Store” på disse kongressene, noe som for en Star Wars-samler, som meg, er ekstra interessant, da de selger en del produkter i begrenset opplag, og som gjerne utsolgt når butikken åpner for alle andre. VIP-billetten er rådyre, og selv om jeg er besatt av Star Wars, er jeg ikke sikker på om det er verdt pengene. Ja, til og med om man, som jeg, den gangen, kanskje har mulighet til å oppleve noe helt unikt. Men, før jeg fortsetter fortellingen, må jeg ta et lite skritt til siden, og snakke om den andre hovedinteressen jeg nevnte, nemlig å reise.

Jeg elsker å reise. Jeg vil se alt denne flotte planeten vår har å tilby, selv om jeg også innser at det er en vag drøm. Men, jeg har et problem. Når jeg skal ut og reise, og spesielt hvis det er noe jeg gleder meg spesielt til, som for eksempel Star Wars Celebration, bli jeg slått av en skikkelig reisefeber, og ligger våken til langt på natt før avreise. Jeg løser gjerne dette problemet med en øl på flyplassen morgenen etterpå, selv om jeg er stuptrøtt, jeg bestiller en drink på flyet, og sovner dermed fram til flyet har landet ved reisemålet. Uthvilte og klar for eventyr? Enkelt og greit? Ikke alltid.

Da jeg, og to av mine beste venner fra Star Wars-miljøet i Norge hadde ankommet Tyskland, var jeg fortsatt brisen (ja, man blir fortere beruset på fly enn en del andre steder), og ikke minst, dessverre, fremdeles, stuptrøtt. Vi sjekket inn på hotellet vårt, jeg visste at The Celebration Store åpnet i 18-tiden, klokken var rundt 15, så jeg satt alarmen på iPhonen, tok av meg skoene mine, og falt pladask i søvn på sengen på hotellrommet. Det må nevnes at ingen av vennene mine hadde VIP-billetter, så det å komme meg til denne butikken, som lå rundt 15 minutter unna, var helt opp til meg selv.

I halvsøvne på jakt etter Star Wars-effekter

Klokken 19 våkner jeg med et brak. Alarmen min hadde jeg selvfølgelig klart å slå av i halvsøvne, og jeg visste at The Celebration Store stengte klokken 20! ”Supergroggy” og fortsatt ikke helt meg selv, fikk jeg kastet meg i dusjen, pusset tennene, og satte i full fart kursen mot butikken, som jeg egentlig ikke helt visste hvor var.

Men, av en eller annen grunn fant jeg fram i tide (noen midlertidige skilt som var satt opp hjalp meg i riktig retning), og selv om jeg følte at jeg hadde et slags slør over øynene mine, fant jeg det jeg var ute etter, og gikk til kassen for å betale. Før jeg forlot stedet tok jeg en siste titt på det som var til salgs i butikken (i tilfellet jeg hadde glemt noe), og det var da jeg ble oppmerksom på noe i bakøyet.

Redningsmann?

Jeg er som sagt journalist, og både av egen interesse og profesjonelt, har jeg vært på flere av Star Wars-kongressene, ikke bare i Europa, men også i USA. Første gang jeg møtte Ashley Eckstein var på Celebration 5 i Florida i 2010, da jeg intervjuet henne i forbindelse med Clone Wars-serien. Vi snakket sammen om serien i rundt 20 minutter, deretter gikk vi hvert til vårt. Siden den gangen har jeg ikke møtt henne (hvorfor skulle jeg?), så det som plutselig fanget min oppmerksomhet i Tyskland, omtrent 5 meter fra meg, var ikke gleden over at Eckstein plutselig hadde dukket opp rett bak meg. Det var situasjonen hun hadde kommet seg opp i, og tilsynelatende, ikke kom seg løs fra.

Det skal sies at The Star Wars Celebration Store ikke kryr av Star Wars-kjendiser, (ikke engang på VIP-night) og det at Eckstein var tilstede akkurat den torsdag kvelden, har nok aller mest å gjøre med at hun er en forretningsperson og eier av Her Universe.

Men uansett, der var hun! Jeg, som egentlig er mest opptatt av selve Star Wars-eventyret, og ikke er så veldig interessert i å bli kjent med folk som har vært involvert i produksjonen av verken spillefilmene eller de animerte seriene (da jeg frykter det vil fjerne en del av Star Wars-magien for meg), hadde nok ikke brydd meg så veldig om hva som skjedde, om det ikke hadde vært for at jeg fortsatt ikke helt var meg selv, og følte meg en smule tøffere enn jeg pleier.

To Star Wars-entusiaster og «prinsessen» deres

Så hva var det Ashley Eckstein egentlig hadde rotet seg fast i? Butikken begynte å bli tom, men to Star Wars-entusiaster, fra seg av lykke over at de endelig hadde fått en ekte Star Wars kjendis i tale, ville ikke gi slipp på henne, og overøste henne med diverse spørsmål, som hun forsøkte å svare på så godt hun kunne, men som jeg raskt skjønte, som den supernerden jeg er selv, at hun ikke hadde greie på. Jeg ble stående å betrakte situasjonen i noen minutter. Jeg så at en av de to gutta holdt en av hendene sine rundt underarmen hennes. De ville ikke gi slipp på henne! Samtidig så jeg at situasjonen virket mer og mer plagsom for Eckstein. Og jeg visste at også at hun hadde problemer med å komme vekk når noe sånt oppstår.  Hun er nemlig den typen kjendis som tar sine fans på alvor, og for meg, virker det som om hun ikke har samvittighet til å forlate en samtale med dem, uten et naturlig utgangspunkt.

(Saken fortsetter under bildet).

snips

De fleste kjenner Ahsoka Tano fra animasjonsseriene «Clone Wars» og Rebels. (Foto: Clone Wars).

Hva kommer hun til å gjøre, tenkte jeg? Hvor lenge skal denne mystiske samtalen vare? For de spurte henne om alt fra teknologien til en lyssabel, til hvor lenge en Wookie kan leve, men, merkelig nok, ingenting om Ahsoka Tano.

– Hello, dear Ashley! 

Til slutt fikk jeg nok. Jeg brøt inn i samtalen med et stort smil, mens jeg sa, høyt og tydelig: ”Hello, dear Ashley! How nice to see you again”, mens jeg omfavnet henne. Og det var ikke bare jeg som klemte henne (som nok er det jeg ville trodd, om noen andre fortalte meg denne historien), Ashley omfavnet meg også, klemte varmt tilbake, og før vi slapp taket møtte øynene våre hverandre, og vi kysset hverandre lett og forsiktig. Som sagt, dette var ikke et kyss med lidenskap, og ikke av større betydning enn det du gir en god venninne eller venn, som vi gjerne kaller en ”nuss”, når man møtes i forskjellige anledninger.

Deretter ble det stille mellom oss i noen sekunder, hvorpå Ashley til slutt utbrøt: ”I know you, don’t I? We have met before, haven’t we?” Jeg bekreftet at, joda, jeg hadde intervjuet henne for noen år siden, og sa noe om hvor gøy det var at hun hadde tatt turen til Europa, og at min kone var stor fan av hennes produkter.

Så gikk vi hvert til vårt, men målet mitt var nådd. For det var, som sagt, ikke å få nærkontakt med Ashley Eckstein, men å få henne ut av situasjonen hun var havnet i. De to gutta hadde forduftet, og skuespillerinnen kun gå og gjøre akkurat det hun ville.

Den verste stalkeren av dem alle?

Når jeg tenker på det som skjedde i dag, er jeg fortsatt ikke sikker på hva som kom over meg? Hvorfor det var så viktig for meg å gjøre noe med den situasjonen? Jeg tror det har noe med at jeg mener at vi fans, av og til, har en tendens til å overrumple mennesker og kjendiser vi føler at vi, av en eller annen grunn, har et nært forhold til, men fort glemmer at også disse menneskene har krav på et visst privatliv. På den andre siden, det var jeg som kysset på Ashley Eckstein, før hun fikk sukk for seg. Det gjorde, tross alt, ikke de to andre gutta.

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.