Flere store Star Wars-overraskelser

Flere store Star Wars-overraskelser
Slider_Thrawn

Grand Admiral Thrawn er en av de størst skurkene fra det alternative Star Wars-universet Legends. Nå blir han en viktig karakter i Canon-universet også. Her fra animasjosserien Rebels. (Foto: Star Wars Rebels).

 

Det begynte forsiktig, men utover lørdag ettermiddag ble det annonsert flere store nyheter på Star Wars Celebration Europe. Her er de spennende avsløringene.

 

Det er liten tvil om at Lucasfilm fortsatt er i særklasse når det kommer til å skape utrolige utenomjordiske vesener for film. Mange fans på Celebration Europe kunne glede seg over å starte lørdagen med et panel der de ble bedre kjent med en ny skapning fra Rogue One: A Star Wars Story. Denne alienen har foreløpig fått navnet Space Monkey (selv om det er lite trolig at han kommer til å bli hetende dette), og vi kan se ham i noen sekunder i «bak kulissene-videoen» som kom i går.

space monkey 2

Skapningen «Space Monkey» dukket opp under et panel på Star Wars Celebration lørdag. (Foto: The Star Wars Show).

Ifølge skapning-utviklerne som deltok på panelet i London, som først og fremst dreiet seg om utrolige vesener fra The Force Awakens, er Space Monkey en artillerist. I Rogue One er han hovedsaklig kledd i en uniform som ligner på noe som ble brukt av amerikansk helikopter-mannskap under Vietnamkrigen. Bildene fra filmen tyder i tillegg på at han slåss på opprørernes side.

Skal vi dømme ut fra hvordan karakteren oppførte seg da han kom ut på scenen under panelet på Celebration, er han ikke verdens hyggeligste individ. Han var svært uhøflig mot de andre deltakerene og kastet blant annet et Ewok-bamse i ansiktet til programleder Warwick Davis – og lo rått av det hele etterpå. Det blir spennede å se om han er like usympatisk og frekk når filmen kommer på kino i desember.

LES OGSÅ: Store Rogue One-nyheter på Celebration Europe

Thrawn blir canon

thrawn

Timothy Zahns nye bok «Thrawn» kommer i 2017.

Grand Admiral Thrawn har lenge vært en av de mest populære karakterene fra det alternative Star Wars-universet Legends (tidligere Expanded Universe). Nå er det klart at Thrawn klatrer opp til å bli et fullverdig medlem av det offisielle Canon-universet også.

På et panel med skaperene av animasjonsserien Rebels fikk vi vite at den «blå skurken» fra planeten Csilla kommer til å være med i førstkommende sesong av TV-serien. Og ikke nok med det. Forfatteren bak Thrawn, Timothy Zahn, holder på å skrive enda en roman om ham. Boken heter effektivt nok bare Thrawn, og blir den første fortellingen om Thrawn som er canon. Boken kommer for salg neste år.

På linje fra sitt hjem i USA fortalte Zahn til fansen at han følte seg beæret over at Thrawn nå gjør et større inntog i Star Wars. Han takket også spesielt Rebels-regissør Dave Filoni for hans innsats for arbeidet han har gjort for å virkeliggjøre Thrawn i Rebels.

– Jeg er både imponert og glad. Dave Filoni har gjort en glimrende jobb, sa Zahn.

Flere Rogue One bøker

I tillegg til Thrawn-boken, ble det under lørdagen messe annonsert fem nye Rogue One-relaterte bøker:

Det er nå klart at det er James Luceno som er forfatteren bak Rogue One: Catalyst. Boken ble annonsert for noen måneder siden, men det har så langt vært en hemmelighet at det er han som skriver den. Luceno har skrevet flere bestselgende Star Wars-romaner, blant annet Darth Plagueis og Tarkin. Boken kommer for salg i begynnelsen av oktober.

De fire andre bøkene som ble annonsert var en visuell guide til Rogue Onefilmen med et bilde av en Deathtrooper på omslaget, et klistremerke-album, en plakatbok, samt en bok om Rogue One-modeller. Disse kommer også for salg i løpet av høsten.

(Saken fortsetter under bildet).

sw_bøker

Fem nye Rogue One-relaterte bøker er på trappene. (Bildemotasje Lucasfilm).

Rebels trailer

På panelet om Rebels, der nyheten om Thrawn ble kjent, ble det som ventet presentert en teaser-trailer for tredje sesong av den animerte TV-serien. Den lover masse action og fortsatt spennende eventyr for opprørerene på romskipet Ghost.

Unge Ezra har utseendemessig blitt eldre og tøffere. Han har nå en grønn lyssabel, i motsetning til den blå sabel/blaster-hybriden han har hatt tidligere. Det kan også virke som om han har hatt en del å stri med siden vi så ham sist. Utover dette kan vi også røpe at de fleste av hovedpersonene fra serien dukker opp i traileren, selv om Darth Vader glimrer med sitt fravær.

(Saken fortsetter under videoen).

Dette er egentlig ikke så veldig overraskende. Det har nemlig lenge gått rykter om at han ikke kommer til å være med denne gangen. Vader ble som kjent hardt skadet i slutten av forrige sesong, så dette er kanskje en mulig forklaring. Men hva med karakteren som skadet ham: Ashoka Tano?

Døde virkelig Ahsoka?

Ashoka er som ventet heller ikke med i traileren, da det kan virke som hun døde i møte med Darth Vader (selv om man aldri får se at hun faktisk ble drept red. anm). Regissør Dave Filoni har imidlertid tidligere hintet til at vi ikke har sett det siste av henne, så vi bør nok ikke fortvile så mye ennå.

ezra rebels

Ezra er blitt eldre. (Grafikk: The Star Wars Show).

På Rebels-panelet fortsatte han også å så tvil om Ashokas bortgang. Filoni fortalte at dedikerte fans av serien har reagert så kraftig på at Ashoka kanskje døde i sesong 2, at han seriøst har vurdert å gi karakterens skjebne et annet utfall.

– Det er mulig at hun kommer tilbake. Kanskje ikke på den måter folk håper på, men man skal ikke se bort fra at vi vil se henne igjen, sa Filoni til håpefulle fans.

Folk som deltok på Rebels-panelet på Celebration, fikk i tillegg en eksklusiv mulighet til å se de to første episodene av sesong 3. Visningen var lukket og ble ikke strømmet til omverdenen, men ifølge Star Wars Norges medarbeidere på stedet, ser det meget lovende ut.

Rebels sesong 3. har premiere til høsten.

LES OGSÅ: Se de fantstiske bildene fra Star Wars-festen

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.