Godbitene fra det «hemmelige» Star Wars-panelet

by Jean Erik Bjørnskau | 17. juli 2016 20:47

Slider_Dag3

Det var på forhånd knyttet stor spenning til «Future filmmakers»-panelet på Celebration Europe. Fra venstre: Mark Hamill, Carrie Fisher, John Boyega, Alden Ehrenreich, Phil Lord, Chris Miller, Rian Johnson, Kiri Hart og Kathleen Kennedy. (Foto: Lucasfilm).

Celebration Europe ble avsluttet med en seanse om de to kommende filmene: Episode VIII og Han Solo – A Star Wars Story. Begivenheten var lukket og ble ikke strømmet på Internett, men Star Wars Norges medarbeidere var til stede. Her er det som skjedde.

 

Rundt 4000 fans var til stede da panelet «Future Filmmakers» startet i London, søndag ettermiddag. I tillegg til Lucasfilms president Kathleen Kennedy, sto blant annet regissørene av de to neste Star Wars-filmene på plakaten, så forventningene har naturlig nok vært skyhøye. Hva skulle vi få vite og hva skulle vi få se?

Noen ble nok litt skuffet da moderator og Star Wars-guru Pablo Hidalgo innledningsvis fortalte at folk i salen ikke måtte ha altfor store forhåpninger til begivenheten. Til tross for det strenge sikkerhetsoppbudet rundt det hele, påpekte han at filmskaperene ikke kunne røpe så mye.

– Husk at det fortsatt er lenge igjen til disse filmene har premiere, sa Hidalgo.

LES OGSÅ: Flere store avsløringer på Star Wars Celebration Europe[1]

– Like kameraflink som Steven Spielberg

siste panel

Første del av det lukkede panelet handlet om Episode VIII. Fra venstre: Rian Johnson, Kiri Hart, Kathleen Kennedy og Pablo Hidalgo. (Foto: Privat).

Det viste seg tidlig at vi likevel skulle få et litt bedre innsyn i det som skal komme. Første post på programmet handlet naturligvis om Episode VIII, som har premiere i desember neste år. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy tok ordet først og fortalte at hun er veldig glad for at det er Rian Johnson som har regien på Episode VIII. Hun mener Johnson har et talent på linje med Steven Spielberg.

– Han er like flink med kameraet som Steven. Rian har alltid vært på topplisten over regissørene vi har ønsket å jobbe med. Jeg var en stor fan av ham lenge før jeg tok over som sjef for Lucasfilm, sa Kennedy.

Regissør Johnson ble mottatt med stor jubel da han entret scenen noen minutter ute i seansen. Da applausen hadde gitt seg, bedyret han sin egen kjærlighet til Star Wars.

– Jeg har vært en stor fan helt siden jeg som liten så den klassiske trilogien sammen med faren min. Derfor var det for det første en veldig sterk opplevelse å være på settet. Jeg ble også såpass preget av nostalgi da jeg skulle arbeide med Mark Hamill og Carrie Fisher, at jeg nesten glemte å ha fokus på filmen jeg selv skulle lage, sa Johnson.

Ingen tittel ennå

produksjonsbilde

Dette bilde fra innspillingen på Skellig Michael var et av få glimt fansen fikk fra produksjonen av Episode VIII. (Foto: Lucasfilm).

Bortsett fra noen få produksjonsbilder fra settet, fikk ikke publikum vite noe om hvordan neste kapittel i sagaen kommer til å se ut. Mange hadde nok på forhånd også håpet på en avsløring om hva Episode VIII kommer til å hete, men denne kom aldri. Ifølge Johnson har filmen dessverre fortsatt ikke noen offisiell tittel, og som Hidalgo la til, går filmen fortsatt under den spøkefulle arbeidstittelen «Space Bear«.

Filmmakerene bekreftet imidlertid det skuespiller Daisy Ridley (Rey) fortalte til MTV tidligere i år: Episode VIII starter der The Force Awakens sluttet. Dette blir med andre ord den første Star Wars-filmen som ikke «hopper i tid». Derfor måtte man gjenskape sluttscenen fra forrige film, sa Johnson.

– Vi dro tilbake til nøyaktig samme sted som vi så i The Force Awakens (Skellig Michael utenfor Irland). Det var litt surrealistisk å være der, fortalte han.

Ehrenreich bekreftet som unge Han Solo

Andre del av panelet dreide seg om filmen om unge Han Solo som kommer 25.mai i 2018. Den har to regissører, Phil Lord og Chris Miller, noe som er unikt i Star Wars-sammenheng. Begge deltok i London og kunne endelig bekrefte ryktene om at den 27 år gamle amerikanske skuespilleren Alden Ehrenreich[2] har for rollen som den unge utgaven av den populære helten.

mer alden

Her er mannen som skal spille unge Han Solo: Alden Ehrenreich. (Foto: Privat).

Ehrenreich skal ifølge Lord og Miller ha vært den første de hadde på audition, selv om over ytterligere 3000 personer ble testet i rollen som Han Solo.

– Det er klart det var en enorm utfording å finne noen som kan ta over etter Harrison Ford. Navnet hans er jo nesten synonymt med Han Solo. Men jeg synes vi har gjort et godt valg, sa Miller.

Til publikums overraskelse dukket plutselig skuespilleren selv opp på scenen og fortalte at han måtte spille mot selveste Chewbacca i forbindelse med testfilming.

– Jeg hadde aldri spilt mot en Wookie før, så det var mer gøy enn nervepirrende. Det hele foregikk på et sett som skulle forestille Millenium Falcon, sa Ehrenreich.

Han fortalte også at han fikk tilsendt noen av sine gamle Star Wars-leker av moren sin etter at hun hadde fått vite at han hadde fått rollen.

OPPDATERING: Natt til mandag 18.07 fikk nettstedet Flicks And The City spesialtilaltelse til å legge ut deler av panelet på YouTube. Dette finner du HER[3].

Filmingen starter rundt januar, 2017

stor klem

Moderator Pablo Hidalgo ga Han Solo-regissørene Chris Miller og Phil Lord en varm motakelse. (Foto: Lucasfilm).

Det ble ellers kjent at filmingen av Han Solo: A Star Wars Story, starter tidlig neste år. Lord og Miller jobber fortsatt med å sluttføre manuskriptet sammen med tekstforfatter Lawrence Kasdan. Hovedforberedelsene til innspillingen og designfasen skal ha begynt noen få dager før Celebration.

Det var for øvrig ikke bare Ehrenreich som kom på overraskelsesbesøk. Mot slutten fikk de andre paneldeltakerene selskap av John Boyega (Finn), Mark Hamill (Luke Skywalker) og Carrie Fisher (Leia Organa). Alt i alt var det både en underholdene og interessant seanse, men vi kan nok sette et lite spørsmålstegn ved alt hemmelighetskremeriet. Hadde det egentlig vært så farlig om resten av verden var vitner til dette på en live strøm?

LES OGSÅ: Store Rogue One-nyheter på Celebration Europe[4]

 

Endnotes:
  1. Flere store avsløringer på Star Wars Celebration Europe: http://starwarsnorge.no/flere-store-star-wars-overraskelser/
  2. Alden Ehrenreich: http://www.imdb.com/name/nm2403277/
  3. HER: https://www.youtube.com/watch?v=EUnk90ALX5E
  4. Store Rogue One-nyheter på Celebration Europe: http://starwarsnorge.no/her-er-nyhetene-fra-celebration-europe/
  5. Del: #

Source URL: http://starwarsnorge.no/her-er-detaljene-fra-det-hemmelig-star-wars-panelet/