Dette er avsløringene fra Celebration Europe

Dette er avsløringene fra Celebration Europe
Flere tusen fans deltok på panelet med Mark Hamill på Star Wars Celebration fredag.

Tusenvis av fans har reist til London for å få med seg de siste nyhetene fra Star wars-galaksen. (Foto: The Star Wars Show).

Startskuddet har gått for Star Wars Celebration Europe, og vi er på plass i London. Det kom som ventet flere viktigste nyhetene på messens første dag. Her er de største avsløringene.

 

Mye nytt om Rogue One

Fredagens hovedattraksjon på Celebration var panelet om Rogue One med blant annet regissør Gareth Edwards, produsent John Knoll (som hadde ideen til filmen red.anm.) og Lucasfilm-president Kathleen Kennedy. Så godt som alle stjernene fra Rogue One kom dessuten på overraskende besøk, til fansens store begeistring.

** Nye klipp fra filmen ble vist under Rogue One-panelet. HER kan du se et av dem (de andre er ikke offentliggjort ennå). Bildene bekrefter langt på vei at stemningen i filmen kommer til å ha preget av en krigsfilm.

** Det virker som at fans som håper på å se karakteren Grand Moff Tarkin i Rogue One, kan puste lettet ut. I et av filmkuttene som ble vist ser vi nemlig en karakter som ligner fortreffelig på den populære skurken. Vi fikk også et glimt av en person som vi mistenker er Jimmy Smith, og konkulderer dermed forsiktig med at han igjen spiller rollen som frihetskjemperen Bail Organa.

** Skuespiller Felicity Jones fikk æren av å avduke den første actionfiguren fra Rogue One. Det var en figur av hennes egen karakter i filmen, Jyn Erso.

** Regissør Gareth Edwards kunne fortelle at Star Wars-skaper George Lucas kom på overraskende besøk under innspillingen (se bilde under).

** Det ble avslørt navnet til nok en planet som kommer til å dukke opp i filmen: Jedha. Det ble vist noen få bilder fra en by på denne planeten som ligner litt på Mos Eisley, som vi alle husker fra A New Hope. Har Jedha samme ørkenklima som Tatooine?

** Under panelet ble også en ny offisiell teaser-plakaten fra filmen avduket. Den viser kamper mellom Imperiet og Opprørsbevegelsen på den tropiske planeten Scarif. På himmelen over ser vi i tillegg konturene av Dødsstjernen (se plakaten under).

** Fans som deltok på panelet i London fikk gleden av å være de første som fikk se en helt nye teaser traileren til Rogue One. Det er foreløpig ukjent om og når denne blir tilgjengelig for resten av omverden. Ifølge Star Wars Norges medarbeidere inneholdt den imidlertid lite som vi ikke har sett før, med unntak av noen sekunder der man kan høre, og så vidt skimte, Darth Vader.

Flere nye bilder fra Rogue One finner du HER .

(Saken fortsetter under bildene).

Skjermbilde 2016-07-15 kl. 17.49.28

George Lucas kom på overraskende besøk til regissør Gareth Edwards under filmingen av Rogue One. (Foto: The Star wars Show).

RougueOne_PosterHighRes

Den nye teaser plakaten til Rogue One.

Uforglemmelig dialog i Episode  VIII

På et panel med Mark Hamill tidligere fredag delte skuespilleren et lite knippe informasjon om kommende Episode VIII.

** Hamill la særlig vekt på at han synes Rian Johnson er en fantastisk regissør. Han forteller at enkelte sitater i den nye filmen er så gode at at de garantert kommer til å ende opp på t-skjorter. – De er så episke at folk vil glemme «May the Force be with you», fastslo Hamil.

** Luke Skywalker er ikke lenger hovedpersonen i Star Wars-filmene, ifølge Hamill. – Det er de er de unge karakterene Rey, Finn og Poe som står i sentrum i Episode VIII også, påpeket han.

** Hamill opplyser at han visste lite om handlingen i Episode VIII før han fikk manuset. – Før innspillingen av den forrige filmen (The Force Awakens red. anm.) fikk jeg beskjed av Lucasfilm om at jeg måtte trene masse og slanke meg. Jeg ble derfor ganske overrasket da jeg skjønte at Luke bare var med i et snaut minutt. Sånn er det egentlig med alle Star Wars filmer. Produksjonsledelsen holder på hemmeligheten så lenge de kan, selv overfor oss skuespillerne, sa Hamill.

(Saken fortsetter under bildet).

mark hamill på CEEU

«En time med Mark Hamill» var første hovdattraksjon på årets Star Wars Celebration. (Foto: The Star Wars Show).

Ahsoka Tano lever?

Et av de andre panelene som mange fans satte særlig stor pris på, handlet om karakteren Ashoka Tano fra animasjonseriene The Clone Wars og Rebels. Til stedet var blant annet regissør Dave Filoni og skuespiller Achley Eckstein (som har stemmen til Ashoka red. anm).

** Animasjonsteamet var nær ved å bekrefte at Ahsoka ikke døde under duellen med Darth Vader i siste episode i andre sesong av TV-serien Rebels, slik mange har fått inntrykk av.

** Under panelet ble det også kjent at forfatter E. K. Johnstons nye roman «Ashoka» vil gi oss et unikt innblikk i karakterens dramatiske liv. Boken kommer for salg i Oktober.

ahsoka

Regissør Dave Filoni og skuespiller Achley Eckstein ga fansen et innblikk i Ahsoka Tanos (fra animasjonseriene The Clone Wars og Rebels) ukjente livshistorie. (Foto: The Star Wars Show).

HER er flere bilder fra Celebration Europe.

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.