Store Star Wars-nyheter på Celebration VIII

Store Star Wars-nyheter på Celebration VIII

Ny plakat og ny trailer. Avsløringene rundt den neste Star Wars-filmen, The Last Jedi, kom på rekke og rad på Celebration VIII i Orlando, fredag.

 

Fredagens panel om den kommende Star Wars-filmen, The Last Jedi, er nok det som det har vært knyttet mest spenning til i forkant av Celebration VIII. På forhånd var det annonsert at flere av skuespillerne kom til å delta, men ville vi få vite mer om handlingen – og skulle vi få se en ny trailer?

Joda, Lucasfilm leverte varene.

Josh Gad ledet panelet. Han hadde nylig en stemme i Star Wars Rebels. (Foto: Lucasfilm)

Da det hele startet var det skuespiller Josh Gad som overraskende ble introdusert som ordstyrer og programleder. Gad har ikke selv medvirket i Star Wars-filmer (foruten en liten rolle i animasjonsserien Rebels), men mange husker kanskje at han den senere tiden har delt flere klipp på Youtube, der han forsøker å lure Daisy Ridley (Rey) til å avsløre ting fra filmens superhemmelige manus.

–  Selv om jeg ikke fikk vite noe da, har jeg ikke gitt meg. Nå må Daisy snakke. Jeg skal ha svar, flirte Gad.

– Har aldri opplevd maken

Etterhvert fikk han selskap på scenen av Lucasfilm-president Kathleen Kennedy og regissør Rian Johnson. Og sistnevnte kunne fortelle at han hadde festet med fansen på Celebration til langt på natt, dagen før.

LES OGSÅ: Stjernesmell på Celebration VIII

(Saken fortsetter under bildet).

Rian Johnson, Kathleen Kennedy og Josh Gad. (Foto: Lucasfilm)

– Jeg har aldri opplevd lignende som regissør. Det er nesten litt skummelt. Det finnes ingen filmfans i verden som er så dedikerte som Star Wars-fans. Det er helt utrolig og jeg håper virkelig at jeg har laget en film fansen kommer til å elske, sa Johnson.

The Last Jedi er nå, ifølge Johnson, i post-produksjon og alt har foreløpig gått som planlagt.

Rian Johnson og Carrie Fisher diskuterer en scene. Frisyren minner om stilen fra prequel-filmene. (Foto: Lucasfilm)

– Det har vært mitt livs største opplevelse. Jeg er også takknemlig for å ha jobbet sammen med avdøde Carrie Fisher (Leia Organa). Hun var et utrolig menneske og jeg var så glad i henne, sa Johnson og fikk støtte av Kennedy.

– Carrie gjorde en strålende jobb i The Last Jedi og det kommer fansen til å legge merke til, sa Lucasfilm-sjefen.

Lukes første ord

Så ble søkelyset rettet mot Daisy Ridley og John Boyega (Finn), som også hadde tatt turen til Orlando.

John Boyega og Daisy Ridley høstet stor applaus. (Foto: Lucasfilm)

– Vi kommer til å bli mye bedre kjent med Rey og filmen går dypt inn i hennes historie. Den handler også om hvilke forventninger hun har – særlig til Luke Skywalker, og hva hun håper å lære av ham. Det å møte sine helter er ikke alltid det du venter, sa Ridley, som dessuten kunne bekrefte at vi i denne filmen endelig får høre Luke snakket.

– Alle kan glede seg til Lukes første ord, smilte Ridley lurt.

Boyega på sin side, kunne avsløre at Finn er klok av skade og tilbake for fullt.

– Finn står overfor flere utfordringer og et stort valg: Skal han bli med i The Resistance eller skal han fortsatt rømme fra The First Order? Vent og se, sa Boyega kryptisk.

LES OGSÅ: Rogue One: Her er Star Wars Norges dom

Rose

Mark Hamill (Luke) og Kelly Marie Tran (Rose). (Foto: Lucasfilm)

Så kom fredagens første store avsløring. Regissør Johnson kunne nemlig fortelle at vi i The Last Jedi kommer bli kjent med en ny hovedkarakter, Rose, spilt av den unge skuespilleren Kelly Marie Tran.

Rose er ifølge Johnson en av The Resistances vedlikeholdsarbeidere og blir dratt inn i historien mot sin vilje. Tran selv, som etterhvert også kom ut på scenen, fortalte at det var svært vanskelig å holde det hemmelig at hun medvirker i filmen.

– Jeg måtte lyve og si til vennen mine at jeg holdt på med noe helt annet. Det er kjempedeilig å endelig stå frem, sa Tran.

Ny teaser trailer og plakat

Så fikk publikum se den første «teaser» plakaten fra The Last Jedi. Ikke uventet sto jubelen i taket da den røde plakaten med bilde av Luke Skywalker og Kylo Ren (Adam Driver), samt Rey som holder en lyssabel høyt i været.

– Heller ikke skuespillerne har sett plakaten. De har forresten heller ikke sett den nye traileren. Vil dere se den også?, spurte Johnson, til dundrende jubel og applaus fra publikum.

Dermed gikk lyse av og den snaut to minutt lange traileren ble innviet. (Under kan du se den selv).

– Jeg gleder meg sånn til å vise dere filmen, sa Johnson, som avslutningsvis lot publikum se traileren en gang til .

 

 

HER ER DEN NYE TEASER-PLAKATEN:

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.