Nærmere Star Wars kommer du ikke

Nærmere Star Wars kommer du ikke

Du kan oppleve «Star Wars: Secrets of the Empire», i 12 uker fremover. (Foto: Lucasfilm).

Nå kan du oppleve infernoplaneten Mustafar, på nært hold. «Secrets of the Empire» tar virtual reality til et nytt nivå. Star Wars Norges Kristina og Henning Schee, har testet herligheten.

 

Det er Lucasfilms ILMxLAB og The VOID som har samarbeidet om attraksjonen, som rett og slett er en unik VR-opplevelse der det fysiske møter det virtuelle.

Star Wars Norge tok turen til The VOID i London, som i 12 uker er en portal til en galakse langt, langt borte. Mer presist til planeten Mustafar der Darth Vader har sitt palass, og hvor Anakin/Vader og Obi-Wan hadde sin skjebnesvangre duell.

Inngangen til attraksjonen. (Foto: Privat).

Vi møtte opp 10 min før med våre forhåndsbestilte billetter og ble delt inn i grupper på fire. Vi ble så ført inn i et rom der vi så en videosnutt med en beskjed fra Cassian Andor (Diego Luna). Vårt oppdrag var som følger: «Recover imperial intelligence vital to the rebellions survival».

Vi var rebeller som skulle gå «undercover» som stormtroppere.

 

Overraskende bra

Kristina Schee gjør seg klar til å besøke Mustafar – «VR Style». (Foto: Privat).

Deretter var det på tide å få på seg VR-utstyret. Dette bestod av en nokså tung vest med en backpack som inneholdt batteriet og sensorene. Fra backpacken gikk det ledninger opp til VR-hjelmen som vi også måtte ha på oss.

Systemet er basert på en form for «motion capture»-teknologi, men i stedet for å ha på seg heldekkende drakt med masse sensorer, så brukes det kameraer som fanger opp bevegelsene og gjengir dem i VR. Med andre ord, når vi så ned på oss selv eller på hverandre, så vi at vi var kledd i Stormtrooper drakter, og beveget vi en arm så viste dette seg i VR.

Teknologien var ikke perfekt, den har et stykke igjen å gå, men det fungerte overraskende bra.

Fikk kjenne på høydeskrekken

Vi skal ikke røpe historien her, men noen ting må nevnes:

Da skipet vårt landet, og vi gikk ut på overflaten av planeten, ble innlevelsen total. Vi ble møtt av varmen og gikk over på en plattform, som heiset oss opp mot toppen av Imperiets base, høyt over strømmer med lava.

Henning Schee har høydeskrekk. Den fikk han plutselig føle på, under den svært realistiske VR-opplevelsen i London. (Foto: Privat).

Det var troverdig nok til at Henning plutselig ble oppmerksom på høydeskrekken sin, noe som igjen førte til at han nesten mistet balansen.

Så, til tross for at grafikken ikke er fotorealistisk, og man vet at det ikke er ekte, så blir man revet med fordi sansene sier at man er på Mustafar. Vinden blåser, varmen er der, platformene vibrerer og heisen føles som den beveger på seg. Det er rett og slett en fantastisk opplevelse.

Litt tekniske problemer

Gruppen vår var dessverre svært uheldige i at utstyret feilet oss tre ganger.

Første gangen ble en i gruppen bare borte i VR’en, og de neste to gangene så var et av våpnene borte i simulasjonen. Det resulterte i at vi måtte starte fra begynnelsen igjen fire ganger.

Det skal sies at de som jobbet der var ekstremt hyggelige og beklaget seg veldig. Noe slikt hadde, i følge dem, aldri hendt med en og samme gruppe. Som plaster på såret fikk vi bilde fra opplevelsen gratis.

En dose Star Wars gjør kjæresteturen perfekt. (Foto: Privat).

Fordelen med å ta begynnelsen fire ganger, var at vi fikk med oss så mange fler detaljer som vi gikk glipp av første gangen. Så, vår oppfordring er å se seg rundt og vær ikke redd for å ta på ting.

Anbefales på det varmeste

Konklusjonen er; «Star Wars: Secrets of the Empire» er en opplevelse ingen Star Wars fan bør være foruten.

Du kan oppleve «Star Wars: Secrets of the Empire» i Orlando (frem til 14 feb.), Anaheim (frem til 6 mars) og London (frem til 7 mars). Se info og billetter hos The VOID.

I London finner du «Star Wars: Secrets of the Empire» i Westfield, et gigantisk handleområde ved Shepherd’s Bush. Det koster 30£ (ca 330 NOK) pr. billett og man får da en opplevelse som varer ca 20 min (der VR utgjør ca 10 min.).

 

Kristina Schee

Kristina Schee

Kreftforsker, eier av Reel Replicas og senator for Star Wars Norge.


Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.