Return of the J.J. Abrams

Return of the J.J. Abrams

Forrige uke ble det kjent at Colin Trevorrow ikke skulle regissere Episode IX likevel. Hvem skulle overta? Det har vært hyppig diskutert. Og nå vet vi navnet: J.J. Abrams er tilbake.


J. J. Abrams sa like etter premieren på The Force Awakens at han skulle gå tilbake til mer personlige prosjekter, og ikke oppfølgere eller større franchiser han ikke kontrollerte selv. Nå er han likevel hyret til å fullføre den nye trilogien som er i gang.

Lucasfilms offisielle pressemelding lyder som følger:

J.J. Abrams, who launched a new era of Star Wars with The Force Awakens in 2015, is returning to complete the sequel trilogy as writer and director of Star Wars: Episode IX. Abrams will co-write the film with Chris Terrio. Star Wars: Episode IX will be produced by Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Abrams, Bad Robot, and Lucasfilm.

“With The Force Awakens, J.J. delivered everything we could have possibly hoped for, and I am so excited that he is coming back to close out this trilogy,” said Lucasfilm President Kathleen Kennedy.

JJ. eller Johnson?

Colin Trevorrow var regissøren som egentlig skulle regissere Episode IX. Forrige uke meldte Lucasfilm at de delte syn på det kreative og dermes avsluttet samarbeidet. Foto: StarWars.com

Det var i forrige uke at Colin Trevorrow gikk ut av regissørrollen. Pressemeldingen da sa at dette var på grunn av kreative uenigheter, men at de skiltes med en god tone. Siden da har det vært mye spekulasjoner i hvem som skulle få jobben, og mange har ytret ønske om Rian Johnson til å avslutte historien han nå har laget for The Last Jedi. Abrams har også vært nevnt, men det har virket som om få trodde det var en mulighet, jfr. det han selv sa etter premieren på The Force Awakens i 2015.

Vi kan også nevne at George Lucas himself har vært hyppig nevnt den siste uken, men akkurat det er det vel ikke så mange som har hatt tro på at kom til å skje?

Lucasfilm kjører safe?

I går kunne Star Wars Underworld melde at Johnson i et intervju i forbindelse med en japansk presseturne meldte om at han ikke visste hva som ville skje med IX, og at han gjerne ville gå tilbake til å oppleve filmene som en publikummer. Han nektet jo ikke direkte for at han som regissør igjen var en mulighet, så en kunne ikke være sikker. Men Kathleen Kennedy og Lucasfilm valgte å kjøre safe med J.J. Abrams. Eller, safe og safe: Abrams ble kritisert for å gjøre filmen for lik A New Hope, og han er kanskje en bedre åpner (som kaster ut mysterier) enn en som avslutter mysteriet. Men at The Force Awakens var en økonomisk gigasuksess er det liten tvil om, uavhengig av hva man tenker om filmen.

Jonas Alexander Brårmo Larsen

Jonas Alexander Brårmo Larsen

Reporter, anmelder og senator for Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.