Slik havnet jeg i Imperiets rekker

Slik havnet jeg i Imperiets rekker

Jeg har alltid vært en stor fan av Star Wars, kanskje ikke den største, men definitivt ikke den minste (og jeg snakker ikke om høyden min nå, folkens). De følgende hendelsene endret i alle fall livet mitt litt, og  jeg ble nok en enda litt større fan.

Det var en ganske mild og fin juni i 2011, og jeg hadde en avtale med en venn om å ta en tur ut på byen for å ta noen øl og prate skit (som for øvrig er en av mine favorittsysler). To dager før ringer han meg og beklager seg. Han har nemlig glemt at vår avtale kolliderte med en tidligere (og viktig) avtale han hadde. Han spurte om vi enten kunne utsette avtalen vår, eller så kunne jeg jo komme å hjelpe til før vi gikk ut på kvelden. Det han ville at jeg skulle hjelpe med var å bistå som support for Nordic Garrison som skulle stille opp på Desucon. Jeg ante ikke hva Desucon var, men jeg visste godt hvem Nordic Garrison var, og hva de drev med.

En liten tidsreise

Vi må ta et lite hopp tilbake i tid, for denne historien har røtter enda litt lenger tilbake. Halvannet år før hadde jeg og denne vennen vært ute sammen med to andre kompiser for å ta noen øl og prate skit (okay, det høres kanskje ut som om jeg ikke gjør annet, men jeg gjør det altså. Jeg lover!). Etter en stund gikk de to andre hjem, men vi to ble sittende. Jeg kjente allerede til at min venn hadde en utrolig fet Storm Trooper-drakt, og at han var med i en forening som het 501st (jeg kjente ikke da til at Nordic Garrison var den nordiske sammenslutningen i en verdensomspennende fanklubb).

Jeg la merke til at det satt noen ved et bord bortenfor oss med noe som helt klart var en Imperial-cog på genserne sine, og jeg skimtet tallet 501. Jeg lente meg over bordet og spurte min kamerat: «Hey! Er det ikke 501st Legion eller no du er med i også? I så fall tror jeg det sitter noen der borte». Han snudde seg, kikket på dem, og sa: «Jeg tror jeg kjenner igjen han ene der borte. La meg gå og sjekke.»

Han pratet med dem en liten stund før han kom tilbake og fortalte meg at vi var invitert over til deres bord. De tre var helt riktig fra 501st. De hadde vært på en John Williams-konsert i Oslo Konserthus, og jeg ble introdusert.

Starstruck

Jeg husket ikke så godt to av gutta i ettertid (alkohol hadde sikkert litt med saken å gjøre, men jeg har møtt dem mange ganger siden, og de er fantastiske folk), for den tredje var Mads Eriksen. Jeg var (og er) en stor fan av tegneserien M, så jeg ble en smule starstruck. Vi satt i alle fall og prata i noen timer etterpå, og rett før jeg skulle gå spurte Mads meg: «Når får vi se deg i kostyme?». Jeg lo litt, ristet på hodet og sa: «Det blir nok litt dyrt for meg.» Og det var sannheten. Prisene de hadde oppgitt for sine kostymer var nemlig litt i overkant av hva jeg hadde mulighet til å «kaste bort» på en hobby.

Så skal vi tilbake til denne junidagen i 2011. Jeg møtte kameraten min og dro til Oslo Kongressenter hvor han introduserte meg for en gjeng fantastiske mennesker. Jeg fikk tildelt tidspunkter hvor jeg skulle hjelpe til i standen til Nordic Garrison (NG) og informasjon om hva jeg skulle gjøre og si. Jeg hadde en morsom og slitsom dag, og lærte veldig mye om både organisasjonen, arbeidet de gjør, og om kostymene de lager.

Tie Pilot

Jeg snakket spesielt mye med de som hadde Tie Pilot-kostymer (en av mine barndomsfavoritter) eller Reserve Pilot-kostymer, og fant fort ut at man slettes ikke må blakke seg helt for å skaffe seg et Reserve Pilot-kostyme (og i tillegg ville jeg slippe de evinnelige «Aren’t you a bit short for a Storm Trooper»-kommentarene).                                                      183265_10152085461540167_846012197_n

Uken etter begynte jeg å gjøre research, og to uker etterpå hadde jeg begynt å bestille deler til kostymet mitt. Jeg debuterte i kostyme ved lanseringen av BluRay-versjonen av triologiene seinere den høsten, og ventet spent på resten av delene som ville gjøre meg til en fullverdig Tie Pilot.

Minnene og opplevelsene jeg har hatt siden den gang har vært mange, og følelsesmessige. Smilene på barns ansikt (barn av alle aldre, må det nevnes) når de møter deg, syke barn som lyser opp og glemmer sykdommen sin en liten stund, gleden over å være en gigantisk nerd (i ordets beste forstand), og følelsen over at man gjør alt dette for en god sak.

The Empire Needs You!

PS! The dark side doesn’t only have cookies, it has awesome people, and fantastic experiences.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.