Star Wars er kommet for å bli

Star Wars er kommet for å bli

Selv om du ikke skjønner det, eller ikke liker det: Star Wars er nå nesten like berømt som Coca Cola. For første gang, kan, i teorien, en bestemor eller bestefar som så den første filmen i 1977, ta med seg sitt barnebarn på kino og se den nye filmen i desember 2015.  Det får meg til å smile.


Mange av mine smarte venner, og herlige kolleger, tenker kanskje at Star Wars ikke er viktig for verden, det er underholdning og eventyr? Hvis dere hadde visst det jeg vet, om de millioner av mennesker over hele verden, som gråt av glede, klemte hverandre, og skalv da de så filmtraileren som ble sluppet for noen dager siden, så er det umulig å argumentere at dette ikke handler om noe viktig – for det gjør det.

Jeg er ikke så veldig glad i memes, men her ser du et unntak.

Det viktigste i verden, nemlig kjærlighet! Ikke bare til filmen, til skuespillerene, effekten osv. Men også kjærlighet til sine venner, dem man vokste opp med Star Wars sammen med, og dem man også deler sin elskov med i dag. Kjærligheten til foreldrene som tok seg råd til å kjøpe en leke, de egentlig ikke hadde råd til, kjærlighet til søsken som man har lekt Star Wars med i hagen, til ektefeller, som enten deler eller innfinner seg med at de er gift med en fan.

Kjærlighet

Det handler om den tryggheten du føler, og kjærligheten til det enorme felleskapet du er en del av, som er et felleskap baser på noe som bare er gøy. Og tenk også på dette: Mannen bak alt, George Lucas, solgte hele selskapet sitt til Disney for en svimlende sum, og ga pengene til veldedighet! DET ER KJÆRLIGHET!

Og ikke nok med det: Verdens største Star Wars-fanklubb, 501st, som kun består av folk over 18 år, har som hovedformål å samle inn penger til syke barn. De har samlet inn millioner av kroner, som har reddet livet til tusenvis av unge.

Star wars koster penger, men gir tilbake

Flere er kritiske til kommersialismen rundt Star Wars: Dyre leker og penger som kunne blitt brukt på så mye annet. Jeg er, som noen vet, en som har brukt penger på dette, men når jeg en gang går bort, har jeg ikke tenkt til å selge det jeg har samlet siden jeg var 8 år, med mindre alt går i dass, eller om jeg trenger penger jeg kan få ved å selge til å redde livet til noen jeg er glad i: Planen min er å gi min komplette samling til Norge (og det er en stor samling). Men det er faktisk mange som elsker Star Wars som ikke bruker penger på det.

En veldig god venn av meg, for eksempel, elsker Star Wars av hele sitt hjerte, men har aldri brukt en krone på en Star Wars-effekt (med unntak av noen kinobilletter, selvfølgelig), og jeg kjenner flere som ham. Det er nå tre Star Wars «generasjoner» og det kommer til å bli flere. Tygg litt på det, mens jeg ser på Star Wars-traileren for femtiende gang.

Jean Erik Bjørnskau

Jean Erik Bjørnskau

Grunnlegger av Star Wars Norge.Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.