Få dager igjen til The Last Jedi

Få dager igjen til The Last Jedi

Endelig snakker Luke. Men hva annet kan vi egentlig forvente fra The Last Jedi? Jeg vet iallfall om en ting som hadde gledet meg veldig.

 

Tar vi utgangspunt i trailerne til den nye filmen kommer endelig Luke Skywalker til å få en rolle å spille i sequel-trilogien. Om han får en større rolle, eller bare er en støttespiller, gjenstår å se. Mark Hamill selv sier disse filmene hovedsakelig er en trilogi der skjebnen til galaksen gis videre fra Han, Luke og Leia – til en ny generasjon. Men, The Force Awakens-regissør J. J. Abrams sier samtidig at Hamill fortjener en Oscar for arbeidet i filmen, noe som tilsier en viktigere rolle i filmen. Og hvilken Star Wars-fan vil ikke masse Luke? Dette har vi ventet lenge på, og det vet Lucasfilm godt.

Noen forventer at Rey faller fra Lukes lærdom og blir fristet av de onde kreftene. Andre spekulere i at selveste Luke slutter seg til mørkets styrker, og søker støtte for denne teorien i plakater og promoteringsmateriell der han virker som en dyster figur. Det er mange som lurer. Selv har jeg faktisk ikke tenkt så mye over det, men svaret får vi kanskje om noen få dager.

Hva skjer med Leia?

Prinsesse Leia vil nok møte sin ende i filmen, tror jeg, kanskje blir hun et offer for Kylo Rens vrede. I og med at Carrie Fisher ikke lengre er blant oss, og Disney ikke skal bruke digitale medier for å gjenskape henne i neste film, er det etter min mening også det beste alternativet. For, dersom Leia dør mellom The Last Jedi og den Episode 9, og vi bare får høre om hennes bortgang i en bisetning, tror jeg mange blir sinte. Ikke bare blant fansen, men muligens også i Lucasfilm. Det er rett og slett ikke karakteren verdig at hun bare skal forsvinne hen på den måten, som et nærmest anonymt offer i konflikten med The First Order. Det tror jeg nesten alle er enige om. Alternativt kan det jo, som noen spår, hende at de til syvende og sist henter inne en ny skuespiller til å spille Leia i Episode 9, men jeg har ikke så mye tror på det. Det kommer i så fall til å bli dårlig motatt av fansen.

Det er, og har vært helt fra starten av, mye mystikk rundt hovedpersonen Rey. Jeg tror hun kommer til å etterforske sine egen fortid og opphav i denne filmen, og vi får kanskje endelig svaret på om hun er en Skywalker, eller ikke (jeg tror ikke det). Forhåpentligvis vil The Knights of Ren bli etterforsket, og historien bak Lukes Jedi Academy undergang, vil bli utdypet. Jeg er også sikker på at vi kommer til å få lære mer om Snoke, om ikke alt, så iallfall en del mer enn vi fikk i The Force Awakens.

Mer Lucas, mindre Abrams.

Jeg er spent på å se Reys jeditrening Ahch-To. Vil Luke være skeptisk til å trene henne? Selvfølgelig kommer filmen til å by på storslagne kampscener, både på nye planeter, og i ytre rom. Selv håper jeg på å se noen av de velkjente aliensene i The Last Jedi. I The Force Awakens begikk J. J. Abrams den feilen å nesten bare introdusere nye aliens, mens nesten alle fra episode 1-6 (og The Clone Wars) var fullstendig fraværende. Det synes jeg var både en merkelig og dårlig avgjørelse. Det svekker kontinuiteten i Star Wars-universet.

Så jeg har en bønn til regissør Rian Johnson: Vær så snill å ta godt vare på Star Wars. Gi oss en spennende og nyskapende historie, som foregår i et Star Wars-univers som ligner mer på det George Lucas skapte, enn det J. J Abrams presenterte oss for. Ikke glem at alle filmene er viktige, ikke bare «oldquel»-trilogien fra sytti- og åttitallet. Og mer enn noe annet håper iallfall jeg på at vi får se Anakin Skywalker som Force ghost, i Hayden Christensen skikkelse, som har samtaler med Kylo Ren. Da kommer jeg til å juble. Garantert. 

 

Jazz Kopeček Rathore

Jazz Kopeček Rathore

Kommentator for Star Wars Norge.


Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.